Så här fungerar mobilfaktura

Så här fungerar mobilfaktura

Kanske spelar du online casino för att få lite avkoppling och så har du gått och blivit superduktig? Kanske så duktig att du funderar på spela på riktigt med en riktig insats? Blivit erbjuden mobilfaktura men tvekat då du inte vet hur det fungerar? Läs då vidare så får du lära dig hur det fungerar.

Så här fungerar mobilfaktura

I och med det ökade användandet av internet på mobiler har följaktligen också spelandet ifrån mobiler eller nätplattor ökat. Detta har medfört att men nu också erbjuder fakturering ifrån mobilen.

Om du har ett mobilabonnemang där du laddar upp en kontant balans på ditt mobilkonto kan du använda mobilfaktura. Gör du då betalningar eller ringer så dras detta direkt på din balans. Har man tendens att över spendera är detta ett bra alternativ, tillika om man är fler som delar på samma abonnemang.

Betalar du med Swishbetalning kan du förvisso göra det på mobilen, men beloppet dras direkt ifrån ditt bankkonto – det vill säga det faktureras inte vid ett framtida tillfälle. Precis som med direkt balans betalning kan detta vara ett bättre sätt om man vill ha lite extra koll. Precis som med bankkort där pengarna dras direkt från bankkontot till skillnad mot kreditkort där man har gratis kredit ett viss antal dagar men därefter måste betala hela beloppet för att inte bli debiterad ränta.

Den andra fördelen med att vara ansluten till Swish är att du kan ta emot utbetalningar till dig själv på samma vis. Använder man dessa typer av betalningar på andra sätt än på nätet är det mer förekommande att en faktura avgift läggs på. Oftast kan du välja om du vill att fakturan ska skickas med vanlig post, via nätet eller mobilen. Precis som vid e-mejls rekommenderas att man gör så mycket som möjligt nät baserat för att undvika onödigt ut skrivande och pappers förbrukande.

Oavsett om man spelar som hobby eller på heltid så gör mobilfakturering att man kan spela ostört varifrån som helst och vilken tid på dygnet som helst.

Säkerhet, strategier och taktik

Att veta sina spel vanor och rutiner är ett plus. Kanske man har en max budget i månaden eller man beslutar att hur det än går så tar man hem sin grund investering varje gång och så vidare. Det finns många strategier och taktiker att välja ifrån. Det viktiga är att man hittar ett system som passar en själv och man alltid kan ha roligt.

Många undrar om säkerheten i att spela online. Detta är ytterligare en anledning att faktiskt läsa alla överenskommelser innan man klickar okej i rutan. Använder man mobilfaktura medför det en naturlig fördröjning, vilket också get en viss tid att kolla upp transaktioner om det skulle behövas.
Alla seriösa nätleverantörer bör kunna visa att det har relaterande krediteringar på säkra transaktioner på webben. Detsamma gäller tillhandahållandet av person uppgifter. För att vara på säkra sidan är det bra att kolla detta från början.

Som användare av mobilen, istället för en vanlig dator eller laptop, ska man tänka på att mobilen kan få ett virus på precis samma sätt som datorn och se till den är skyddad ordentligt. En annan risk är att man lätt glömmer att en mobil bara kräver en fyrsiffrig kod jämfört med en dator. Det gör den extremt mycket enklare att hack sig in i, då kombinationerna helt enkelt är färre. Att byta kod ofta och att inte ha kombinationer som stämmer överens med andra personliga nummer är alltså extra viktigt när den används för betalningar.

Misstänker du att din mobil på något sätt felanvänds eller den blivit stulen, ska du genast anmäla detta och ha den spärrad. Se alltid till att du har relaterade nummer tillgängliga om du någonsin skulle behöva dem. Och dubbelkolla alltid räkningen när den väl kommer!