Keno

Keno

Keno är ett roligt nummerspel som tros ha sina rötter i Kina. Spelet tros vara över 2000 år gammalt, så det är ett spel som hängt med lite längre än många andra. Det är naturligtvis en komplimang till spelet, då det är positivt med spel som kan hänga kvar i världen lång tid!

Keno är spännande, enkelt och roligt att spela och man behöver varken taktik eller spelerfarenhet för att kunna vara med och spela om vinsterna. Denna typ av spel är, av förklarliga skäl, väldigt populära eftersom de bjuder in många olika typer av spelare! Som spel påminner det mycket om lotto och bingo.

Det är lätt att testa på Keno och nästan alla har väl sett tv-reklamen med de gotländska männen som talar om Keno? Om man inte blir charmad av dem så är man väldigt svår att charma, för de får det verkligen att kännas väldigt attraktivt med Keno!

Keno är ett spel som alla kan spela

Keno på nätet

Att spela Keno på nätet skiljer sig inte från hur det är att spela Keno från Svenska Spel, utan det är exakt samma princip som ligger bakom. Det som är så bra med att spela Keno på nätet är att det är tillgängligt precis hela tiden, för så länge du är uppkopplad så finns Keno där för dig!

Man kan även spela för mindre summor pengar när man spelar på nätet, så även det är en klar fördel. Andra fördelar är naturligtvis de vanliga fördelarna som man alltid får när man spelar på nätcasino. Man kan ta vara på bonusar och gratisspel samt annat spännande som jackpottar med mera som gör att spelet blir ännu roligare!

Så här spelar du Keno på nätet

Att spela Keno är, som nämnt, en väldigt enkel procedur som inte kräver någon närmare eftertanke eller ens koncentration, det enda man egentligen ska fokusera på är att välja vilka nummer man vill satsa på.

Man kan välja slumpmässiga nummer om man inte tillhör den skara som spelar med lyckonummer/turnummer, så det är helt upp till var och en att avgöra hur man ska spela.

Man ska välja ut, eller låta datorn randomisera, 20 nummer av totalt 80. Ju fler av dessa nummer som man sedan får rätt, desto mer vinner man, helt enkelt. Att få hela 20 rätt är naturligtvis inte lätt, men man kan ha turen att få ett par riktiga fullträffar, så det är såklart helt klart värt att satsa lite när man väl spelar!

När man låter slumpen dra numren så fungerar det som så att de tal som valts ut ändrar färg så att man på ett enkelt sätt kan urskilja dem. Vill man av någon anledning byta ett av numren så är det bara att ta bort markeringen och välja ett nytt nummer.

Satsningar och odds i Keno

När man spelar Keno är det smart att satsa på max 10 nummer då det gör att oddsen blir bättre än om man satsar på 20 nummer. Att lyckas med att pricka in 10 rätt är såklart inte det lättaste, men man vet ju aldrig!

Det finns ingen lägre gräns för hur många nummer man ska satsa på så om man vill satsa på endast 1 eller 2 nummer så går det alldeles utmärkt! Oddsen för att vinna blir högre när man själv får avgöra hur många nummer man ska spela med, så det är ännu en positiv sak med Keno!

Oddsen ser ut som så att ju fler nummer man satsar på, desto fler nummer krävs det att man får in rätt, det säger ju sig självt. Nedan följer en utbetalningstabell där man satsat på nio tal:

  • 4 tal: 2 till 1 i utbetalning med faktiska odds på 8 mot 1
  • 5 tal: 3 till 1 i utbetalning med faktiska odds på 30 mot 1
  • 6 tal: 40 till 1 i utbetalning med faktiska odds på 174 mot 1
  • 7 tal: 300 till 1 i utbetalning med faktiska odds på 1700 mot 1
  • 8 tal: 4000 till 1 i utbetalning med faktiska odds på 30 000 mot 1
  • 9 tal: 37 500 mot 1 i utbetalning med faktiska odds på 1 000 000 mot 1

Olika varianter av Keno

När du spelar Keno på nätet så finns det olika typer av Keno som du kommer att möta i menyn över spel. När man spelar på nätet är det främst tempot som skiljer sig från vanligt Keno spel där det är lite mer sakta lunk som gäller.

På nätet går det snabbt och man kan satsa många gånger under kort tid, så det är kul för alla som vill ha lite mer action!

Ett exempel på en populär variant av Keno är Power Keno som man spelar på samma sätt som man är van vid från livespel där man inte spelar virtuellt. Bonusfunktionen i denna variant går ut på att man kan fyrdubbla sin vinst, om den sista bollen som dras har ett av de nummer som man själv satsat på.

En annan favorit är Super Keno som fungerar som Power Keno, men där är det istället den första bollens nummer som ger bonus.

Bonus Keno är en annan favorit och här kan jokrar dyka upp under spelets gång och vid fem jokrar så vinner man en bonusomgång.

Här finner man även en progressiv jackpott som vinns om det är på det viset att de tal som dras fram formar bokstaven för joker – J – på spelplanen, så här finns det mycket att se fram emot!